(ketika tanganku menaip di papan kekunci untuk menulis idea yang hadir di minda disinilah hadirnya cerita-cerita historyofmylifeat.blogspot.com yang akan membuatkan semua gembira)

Selasa, 15 Februari 2011

SEJARAH AKU!!

Namaku Tarwiyah. nama panjangku Nur Tarwiyah Binti Saban @ Hasan. aku tak kisah kalau korang nak panggil aku apa pun, janji korang gembira dan bahagia. aku ada empat adik beradik termasuk aku. abangku yang sulung, izzat sekarang belajar di UPSI, nak jadi pensyarahlah katakan.. abangku yang kedua, izzham belajar di IPB.. tempat tu tak glamour macam UM.. korang tahu tak IPB tu ape?? urmm,, aku pun tak tahu.. huhu~ abang aku ambil jurusan akaun.. ermm,, yang ketiga siapa erk?? akulah!! tarwiyah.. yang keempat, yang bongsu, yang manja, yang bermacam-macam yanglah.. Arinah.. kembar aku yang aku sayang.. sehati sejiwa.. lainkan nama kita orang?? nama aku ayah aku yang beri,, katanya namaku seperti nama ibu ayah aku (nenek aku belah ayah aku).. nama adik aku mak aku yang beri.. nama aku unik kan?? nama sebenarnya aku Nur Dawiyah tetapi ditukarkan kepada Nur Tarwiyah.. kenapa?? time aku kecik-kecik, aku suka sangat nangis, tak tahu kenapa.. lepastu cousin aku carilah maksud Dawiyah.. kering kontang!! macam manalah aku tak nangis,, panas!! lepastu mak and ayah aku pun berbincang nak bagi nama ape kat aku nie.. mak aku bagi cadangan nama aku Nur Al-Zahra kot.. aku pun tak pasti,, tetapi adalah nama nenek aku belah mak aku kat nama aku.. then, ayah aku tak puas hati sebab nama ibu dia takde.. last-last,, ayah aku pergi sendiri tempat yang nak tukar nama tu.. tanpa pengetahuan sesiapa pun, ayah aku letakkan nama aku Nur Tarwiyah sempena nama nenek aku belah ayah aku.. aku cuba cari apa maksud Tarwiyah,, yang keluar kat internet cuma hari Tarwiyah and yang bersekutu dengannya.. mak aku cakap nama aku nie bila time nak pergi haji.. kalau nama aku ada bersangkut paut dengan haji bilalah agaknya aku nak pergi haji?? berangan je aku nie.. apasal aku tulis sejarah nama aku kat korang?? opsss,, terbocor sudah!! hahaha ;) secret okey!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan